Artikelen

Uit het leven van Sem (14)

Ik ben Sem, ik ben 14 jaar oud en ik heb sinds september 2015 een pleegbroertje. Ik heb twee broers, een broertje en mijn pleegbroertje natuurlijk! Ik zit op voetbal en zit op dit moment in VWO 3. Mijn pleegbroertje heet Mathijs en is bijna twee jaar, hij kwam bij ons als crisisopvang toen hij drie maanden was.

Het is heel bijzonder om een pleegbroertje te hebben, maar natuurlijk wel super leuk. In het begin was het zeker wel even wennen, want ja, er verandert zomaar iets in je gezin. Toen Mathijs vijf maanden was, begonnen mijn ouders te merken dat het niet helemaal lekker liep met zijn ontwikkeling. Hij keek apart uit zijn ogen en hij viel af en toe even weg. Toen zijn mijn ouders eerst druk bezig geweest om zijn ogen te laten onderzoeken. Ook viel hij steeds vaker weg en kreeg hij stuipen.

Eerst kwamen we bij de kinderarts terecht en daarna is Mathijs met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar lag hij wekenlang. Hij heeft allerlei onderzoeken gehad, best heftig voor zo’n kleine man! Uit al die testen is gebleken dat Mathijs lijdt aan een kwaadaardig epilepsiesyndroom. Hij is dus lichamelijk en verstandelijk beperkt. Het is best ingewikkeld om een pleegbroertje te hebben die ook nog eens ernstig ziek is. Dat is niet alleen lastig voor ons, maar ook voor de pleegzorgmedewerker en de voogd.’

(…)

Het complete verhaal van Sem en meer vind je in de nieuwste WAT?!-krant. Heb je nog geen abonnement en wil je een gratis proefexemplaar ontvangen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.