Wij stellen ons voor

 

MeesMees

"Hey,

Ik ben Mees en ben 18 jaar. Sinds mijn 9e vangen wij thuis pleegkinderen op. We zijn een crisisopvang, dus de kinderen blijven niet erg   lang. Verder heb ik nog 2 zusjes, dus het is gezellig thuis. Ik zit bij de WAT?!-redactie omdat het me erg interessant leek om mensen te leren kennen die   zelf pleegkind zijn of thuis ook pleegkinderen opvangen. Het is het fijn dat de mensen bij de redactie je begrijpen als het om pleegzorg gaat. Ik vind het belangrijk dat er een krant is voor pleeggezinnen, zodat de kinderen weten dat   ze niet alleen zijn en ze hun verhaal kunnen doen.

Groetjes, Mees"

 

Eva

"Heee iedereen!Eva

Ik ben Eva Lieve Loonen en ik ben 18 jaar oud. Toen ik in groep 8 zat hebben mijn ouders, samen met mij en mijn twee jongere zusjes, besloten om een pleeggezin te worden. Sindsdien vangen wij pleegkinderen voor korte tijd op. Ik vind het erg leuk dat wij thuis een pleeggezin zijn en zo kinderen die het moeilijk hebben kunnen helpen en het is daarbij ook nog eens super gezellig!

Dat ik redactie lid ben bij de WAT?! vind ik super leuk! Ik vind het leuk om andere jongeren te ontmoeten die met dezelfde dingen bezig zijn als ik. Verder ben ik erg nieuwsgierig hoe anderen mensen denken over pleegzorg, ik vind het doen van interviews dan ook super leuk! Ik hoop dat jullie als lezers het leuk vinden de WAT?! te lezen en… Je bent niet alleen!!"

 

 

RoosRoos

"Hallo lieve lezers, ik ben Roos en 17 jaar oud. Wij zijn thuis een netwerkpleeggezin. Mijn pleegzusje, dat eigenlijk mijn nichtje is, woont sinds haar 2e bij ons. Sinds afgelopen jaar woont ze in de weekenden en vakanties nog bij ons. Twee jaar geleden ben ik bij de WAT?!-krant gekomen. Het is echt een superervaring met allemaal leuke mensen. Ik zelf heb hierdoor heel veel van pleegzorg geleerd en ben hierdoor actief voor de pleegzorg geworden. Het bijzondere aan de WAT?!-krant is dat hij voor en door jongeren is. Dat deze krant er is, dat is super" 

 

Michelle

Hoi allemaal! Ik ben Michelle, 18 jaar oud,Michelle en zit nog maar sinds kort bij de WAT?!-krant. Waarom? Ik schrijf al vanaf mijn zevende kleine verhaaltjes in allerlei dagboeken, schriftjes en op losse papiertjes (die ik vervolgens altijd kwijt raak.) Maar ik vind het dus erg leuk om te schrijven. Vandaar dat ik voor de zomer vakantie 2013 een mailtje stuurde naar de WAT?!-redactie en hoopte dat ik mee kon doen. Niet alleen voor het schrijven overigens, ook omdat ik het onderwerp pleegzorg erg interessant vind, en hoop mensen te spreken en misschien adviezen te kunnen geven, en eigen ervaringen te delen. Ook is het fijn omdat bij de WAT?!-krant iedereen met pleegzorg te maken heeft, daar ben je niet ‘’gek’’ terwijl je dat in de klas misschien meer bent, of in ieder geval zo voelt.

Oeps, zit ik zoveel te vertellen! Maar mijn relatie met pleegzorg moet ik natuurlijk ook nog vertellen: Nou, ik ben met mijn 15e uithuis geplaatst naar een pleeggezin. In mijn pleeggezin kan ik mezelf ontwikkelen, en kan ik een band opbouwen: dus ook weer leren vertrouwen. Voor mij zijn dat belangrijke dingen, en mijn pleeggezin geeft mij veel liefde, wat mij ontzettend helpt en ik hoop dat meer kinderen dat kunnen ontvangen en dat dat hen ook zal helpen.

 

RachelRachel

"Hallo, Mijn naam is Rachel ik ben 19. Ik woon al 18 jaar in het zelfde pleeggezin. Al 12 jaar heb ik mijn biologische moeder niet gezien maar sinds kort heb ik via internet wel weer contact met haar. Ook heb ik sinds kort contact met mijn biologische vader die ik nog nooit heb ontmoet. 

Ik vind het keileuk dat ik bij de WAT?! zit het is altijd gezellig, maar ook hebben we het over serieuze onderwerpen. Ook is het leuk om naar mensen/gezinnen te gaan om te interviewen en iemand anders z'n verhaal te horen."

 

RomyRomy

Hee allemaal! Ik ben Romy en ik ben 19 jaar. Ik woon sinds mijn 14de in een pleeggezin en daarvoor woonde ik bij mijn oom en tante.

Eerst deden mijn pleegouders alleen crisisopvang en waren we meestal met 6 pleegkinderen. Maar nu woon ik permanent met alleen mijn pleegzusje bij hun. Mijn hobby’s zijn: Zumba, moderne dans, tennissen en hardlopen. Ik zit bij de Wat?!-redactie omdat ik graag wil horen hoe het bij andere pleeggezinnen gaat. Ik vind het ook leuk dat je verhalen van pleegkinderen, maar ook van eigen kinderen van pleegouders hoort. Het is goed dat de Wat?! Krant er is voor pleegkinderen zodat ze weten dat anderen hetzelfde meemaken als hun, en dat ze dus niet de enige zijn.