‘Ik woon bij mijn juf’

‘Ongeveer een maand voor dat ik drie werd ben ik uit huis gehaald. Ik ben toen eerst in een crisisgezin geplaatst. Na ongeveer drie maanden ben ik bij mijn oma gaan wonen. Zij was op dat moment al wat ouder en daardoor kon ook zij niet voor mij blijven zorgen. Ik was vijf en kwam in een pleeggezin waar ik in principe tot mijn 18e zou blijven. Zij hadden een eigen kind dat twee jaar ouder was dan ik. Na een aantal maanden ging het niet goed met mij in dat gezin. Ik was heel jaloers op mijn pleegzus en reageerde agressief op haar. Het was voor niemand gezellig, maar dat had ik zelf niet in de gaten.

29 April 2010 was voor mij een doodnormale schooldag. Eén ding wist ik niet: dat mijn voogd mij op zou halen om mij naar een tehuis te brengen. Het was één dag voor mijn zesde verjaardag. Mijn pleegouders hadden geen traktatie voor mij meegenomen, dat wilden ze niet meer voor mij doen. Mijn juf vond dit heel erg en is nog naar de supermarkt gegaan voor chips, zodat ik die kon uitdelen.

Een andere juf stond te huilen in de lerarenkamer. Het contact met die juf is gebleven toen ik in het tehuis woonde. Zij en haar man hadden contact opgenomen met mijn voogd voor een bezoekregeling.

(...)

Het complete verhaal van Rachelle vind je in de nieuwste WAT?!-krant. Heb je geen abonnement en wil je een gratis proefexemplaar met het verhaal van Rachelle ontvangen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.